Home » Simptome defectiuni

Defectiuni turbine

Desi este neplacut, de cele mai multe ori avariile apar ca urmare a uzurii, a lipsei ungerii lagarului turbosuflatei sau prin patrunderea unui corp strain in admisie. In cazuri mai rare, avariile pot aparea si ca urmare a fenomenului de supraturare a motorului diesel prin autoalimentarea cu uleiul care se acumuleaza in timp in tubulatura de admisie. Aceasta este cauzata de intretinerea necorespunzatoare a vehiculului, respectiv de necuratarea la reviziile tehnice a tubulaturii de admisie si a intercoolerului (specific numai anumitor modele de autovehicule).

In aceeasi masura, un turbocompresor defect poate cauza avarii grave motorului, uneori ireparabile. 

Recunoasterea unor simptome premergatoare unor avarii constituie cheia minimizarii pagubelor si deci a cheltuielilor.

Cum se manifesta autovehiculul dumneavoastra, in cazul unei probleme a turbosuflantei:

  • lipsa de putere, in special in trepte de viteza superioare
  • scoate fum negru, cu atat mai mult cu cat se apasa mai tare pe acceleratie
  • suiera, initial la accelerare apoi si in timpul mersului constant.

Acest simptom nu este intotdeauna asociat unei avarii el putand fi cauzat si de depunerile din interiorul turbosuflantei sau de uzura turbosuflantei.

In cazul in care sesizati oricare dintre aceste manifestari este recomandat sa va adresati unui specialist auto cat mai curand cu putinta pentru a evita eventualele neplaceri grave ce pot aparea.

Ce este de facut in cazul in care suspectati o avarie la turbosuflanta?  

Daca motorul dumneavoastra s-a oprit brusc dupa un zgomot puternic, daca s-a turat singur si a scos fum, daca pe spatele masinii dumneavoastra apar stropi de ulei la deplasarea pe autostrada, trebuie sa va adresati urgent unui specialist auto.

Nu incercati sa reporniti motorul, incercati sa nu deplasati masina cu ajutorul motorului si solicitati ajutorul serviciului de asistenta tehnica si /sau tractare.

Pentru orice informatii despre turbine, ne puteti scrie pe linkul de mai jos.

contact-turbine-brady