Home » Sfaturi utile

Sfaturi utile

Poate soferul sa influenteze viata unei turbosuflante? Cu siguranta DA! 

Cateva masuri simple pot face ca turbosuflanta dumneavoastra sa functioneze in parametri, cu un numar mult mai mare de kilometri.  

Cele mai simple actiuni sunt:

  • nu accelerati puternic vehiculul dumneavoastra pana cand motorul nu a ajuns la temperatura de lucru (uzual 90°C). In acest fel evitati socul termic asupra componentelor turbosuflantei.
  • dupa o perioada de functionare la turatie mare (regim de autostrada de exemplu) permiteti motorului si implicit turbosuflantei sa se raceasca treptat prin a-l lasa sa functioneze la relanti 1-2 minute.
  • schimbati uleiul motorului dumneavoastra in mod regulat (termen prevazut de fabricantul autovehiculului dumneavoastra), folositi un ulei de calitate, cu norma specifica motorului dumneavoastra.
  • inlocuiti filtrul de aer periodic sau ori de cate ori este necesar (la recomandarea atelierului de service), curatati si carcasa filtrului de aer.

Pentru orice alte informatii suplimentare, puteti sa va adresati specialistilor in turbine auto de la Service Brady, accesand linkul de mai jos.

contact-turbine-brady