Home » Piese si tehnologie turbine

Piese si componente turbine

Nivelul de calitate ne obliga sa folosim piese si utilaje de inalta calitate.

Partenerii nostrii in activitatea de reparare a turbosuflantelor sunt Melett si Cimat, ambele companii europene cu traditie in aceasta activitate si cu un nivel de calitate recunoscut in timp.

Principalele repere pe care ni le furnizeaza compania Melett, componente necesare reparatiei turbosuflantelor, sunt: rotoarele, miezurile asamblate, seturi de garnituri si platouri cu palete de dirijare a aerului (geometria variabila a turbinei).
    
In cele mai multe cazuri reparatia consta in inlocuirea rotorului si a setului de garnituri (vezi foto) iar in cazul in care exista avarii mai mari se inlocuiesc miezul si/sau geometria variabila.
          
IMPORTANT!

Inalta precizie necesara in procesul de fabricare a turbosuflantelor face ca pretul de productie sa fie ridicat. Prin urmare, un pret foarte mic inseamna de cele mai multe ori o calitate indoielnica, performante scazute si fiabilitate redusa.

Compania Brady utilizeaza standul de echlibrare dinamica a turbosuflantelor model CMT 48 TWIN, furnizat de compania Cimat, model care dupa o echilibrare initiala la viteze de rotatie mici (aproximativ 3000 rot/min) realizeaza o echilibrare fina simuland conditiile de functionare intalnite pe autovehicul in speta viteza de rotatie mare, de pana la 200.000 rot/min si uleiul din lagarul turbosuflantei la presiunea si temperatura de lucru a motorului. Se obtine astfel o echilibrare de exceptie fara ca aceasta sa fie afectata de deformarile cauzate de temperatura si fortele ce actioneaza asupra rotorului turbosuflantei.

IMPORTANT!

Operatiunea de echilibrare (omisa de multi reparatori) este cruciala pentru asigurarea unei bune functionari si mai ales a unor performante corecte a turbosuflantei. Existenta unei dezechilibru genereaza, in aproape toate cazurile, defectarea prematura a turbosuflantei.

oferta-piese-reparatii-turbine